APISIRUP

Аписируп Мед со слез, мајчина душица и прополис, ги ублажува болестите на органите за дишење. Го убрзува искашлувањето, го олеснува кашлањето и зарипнатоста настаната од настинка.
Manufacturer: Medex
ден 0,00

АПИСИРУП

Сируп со прополис, слез, мајчина душица

ДОДАТОК НА ИСХРАНАТА

БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ, ВЕШТАЧКИ АРОМИ И БОИ        

Нето: 200 мл 

СОСТАВ: Мед 91%,екстракт од корен на белслез2,9%, екстракт од лист на тимјан 1,9% 70% течен екстракт од прополис 0,5%, витамин Ц, витамин А.

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: Препорачана дневна доза е 30 мл. (6 лажички по 5мл). Возрасни 1 до 2 лажички 3 пати на ден. Деца 1 лажичка 3 пати на ден. Пред употреба да се протресе. Ако сирупот се згусне поради природната кристализација на медот, загрејте го до 40 C, така ќе ги задржи сите природни делотворни состојки.

НАПОМЕНА: Препорачаните дневни количини не треба да се пречекоруваат. Дополната на исхраната не е надоместок или замена за урамнотежената исхрана. Да се чува од дофат на мали деца.

ВНИМАНИЕ:На лицата кои се алергични на прополис не им препорачуваме употреба. Поради состојките од природно потекло може да дојде до помали дозволени одстапувања во изгледот и составот на производот.

Да се чува на темно и суво место на собна температура до 25 C.

 

Хранлива вредност*

На 100мл

На препорачана дневна количина(6 лажички)

Енергетска вредност

1797,8кј/423,1кcаl

539,3kj/127kcal

Влакна

2,6г

0,8г

Белковини

0,27g

0,08g

Сол

0,082г

0,025г

Витамин А

800µг

240µг       30%ПДВ**

Витамин Ц

40мг

12мг         15% ПДВ

Јаглени хидрати

Од тоа шеќери

103,4 g

76,5г

31 g

23г

Масти

Од тоа заситени масни киселини

0,27 g

<0,1г

0.08 g

<0,1 г

Прополис од тоа

Биофлавониди (кафена киселина)

од кои

Галангин и пиноцембрин

0,67г

53мг

 

16,7 mg

0,2г

16мг

 

5 mg

Екстракт од корен од бел слез

4гр

1,2 гр

Екстракт од темјан

2,67г

0,8г

Мед

127г

38г

*Хранливата вредност се темели на анализа на производите**ПДВ-препорачан дневен внес

Витамин А и Ц придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем.

Витамин А придонесува за одржување на нормална слузници.

Категоризација во АХВ: бр. 17-4803/2 од 05.12.2012