BIO GELEE ROYALE FORTE

1500 мг чист матичен млеч Намена За јакнење на одбамбените сили и за виталност на организмот Состав: вода, сируп од агава, свеж матичен млеч, витамин Ц (сок од ацерола во прав) етерично масло од лимон, *од еколошко производство
Manufacturer: Medex
ден 0,00

BIO GELEE ROYALE FORTE

Додаток на исхраната

Матичен млеч 1500mg, и витамин Ц во сируп од агава 

Нето количина: 90мл е (10 ампули по 9 мл.)

Намена: За јакнење на одбамбените сили и за виталност на организмот 

Состав: вода, сируп од агава 40%, свеж матичен млеч 15%, витамин Ц (од сок од ацерола во прав), природна арома *од еколошко производство

Упатство за употреба: Препорачана дневна количина е содржината на една ампула. Испите ја пред доручек, самостално или разредена со вода. Се препорачува земање најмалку 90 дена и по двонеделна пауза повторно да се зема. Благо-лутиот вкус и талогот на дното се последица на природниот состав на состојките. Пред употреба да се протресе

Напомена: Препорачаните дневни количини не треба да се пречекоруваат. Прекумерното замање на производот може да има лаксативно дејство. Додатокот на прехраната не е надомест или замена за балансирана исхрана. Да се чува вон дофат на деца.

Внимание: Лица кои се алергични на матичен млеч не советуваме употреба на производот. Поради состојките од природно потекло може да дојде до помали отстапувања во составот и изгледот на производот.

Чувајте на темно и суво место на температура до 25Ц

 

Содржина

На препорачан дневен внес

(1 ампула = 9 мл =10г)

Витамин Ц

12мг                   15%ПДВ*

Маричен млеч

Од тоа

10HDA

1500мг

 

21 mg

*ПДВ-препорачан дневен внес

Витамин Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и намалување на заморот и исцрпеноста.

Хранливата вредност се темели на анализата на производите

УПОТРЕБЛИВО најмалку до истекот на назначениот рок

 

Категоризација во АХВ: бр. 17-4363/2 од 14.11.2012